Interviu | ARTA IMPLANTOLOGIEI DENTARE: DR. SIMONA CORODESCU, MEDICUL CARE UPDATEAZĂ ZÂMBETE

Calmă, sigură pe ea și cu o privire blândă. Așa este Simona, specialist în chirurgie dento-alveolară și implantologie. Pe scurt, omul pe care te bazezi la nevoie. Dacă ai rămas fără unul sau mai mulți dinți, ea este cea care îți redă pofta de a zâmbi larg! Starea ta de bine este doar la câteva… implanturi distanță! 

Andreea Tranda: De ce ai ales să faci medicină dentară?

Dr. Simona Corodescu:  Am un principiu: “Când poți alege orice, alege să faci bine”. Este un mod de viață. Un accident din copilărie m-a făcut să mă îndrăgostesc de chirurgia dento-alveolară. O întâmplare ce a condus la o viață cu multe zâmbete. Mă simt fericită când pot ajuta, atunci când creez zâmbete, cum spui tu.

Andreea Tranda: Implantul dentar poate schimba radical, în bine, un zâmbet. Ce le spui pacienților despre procedura în sine?

Dr. Simona Corodescu: Începem cu lucruri simple: igenă orală, educarea pacientului în ceea ce privește importanța igenei dentare. Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia succesului oricărui implant dentar. Pacientul capătă încredere în el, în mine, în visul zâmbetului perfect.

Andreea Tranda: Concret, care sunt beneficiile?

Dr. Simona Corodescu: O sănătate mai bună, încrederea în sine mai mare, îmbunătățirea calității vieții și un aspect plăcut.  Implantul oferă o forță masticatorie mai mare, conservarea dinților naturali sănătoși rămași, confort, eliminarea protezelor totale sau parțiale, reducând pierderea osoasă și favorizând sănătatea gingiei și a dinților adiacenți. 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care implanturile dentare sunt apreciate ca fiind cel mai înalt standard pentru înlocuirea dinților pierduți.

Andreea Tranda: Asupra cărui aspect insiști și aduci mai multe informațîi? 

Dr. Simona Corodescu: Întodeauna le explic pacienților importanța fiecărui dinte în ansamblul aparatului dento-maxilar și a întregului corp! Majoritatea este interesată de aspectul estetic, însă absența dinților din zona laterală (molarii, premolarii) are consecințe grave în ceea ce privește funcționalitatea, funcționalitate căreia pacienții  trebuie să învețe să îi acorde importanța cuvenită.

Andreea Tranda: Cui se adresează implantul dentar?

Dr. Simona Corodescu: Implanturile pot ajuta orice pacient! Sănătatea, nu vârstă, este factorul detreminant. Pacienții pot fi adulți  tineri care se confruntă cu o lipsa congenitală a dinților sau pierderea lor prematură, utilizatorii de proteză dentară, victimele accidentelor sau adulții care se simt jenați din cauza dinților artificiali.

Andreea Tranda: Ce costuri implică un astfel de demers medical?

Dr. Simona Corodescu: Implanturile dentare sunt o investiție în sănătatea propriei persoane. Chirurgul are datoria de a va prezenta toate variantele de tratament, precum și costurile care sunt diferite în funcție de terenul oferit de pacient, începând de la starea de sănătate generală, perioada de timp care s-a scurs de la momentul extracției, etc. 

Andreea Tranda: În încheiere, un mesaj pentru cititori.

Dr. Simona Corodescu: Dacă un pacient are încredere în medicul lui, acest lucru înseamnă un mare BOOST de energie și forță de muncă creatoare pentru doctor. Cu alte cuvinte, o comunicare bună medic-pacient poate face, la propriu, minuni!

Dr. Simona Corodescu

Pe Simona o puteți găsi în următoarele clinici din țară: Implant Estetic Center -București & Pitești, City Smile -București, Crinident – Craiova, Arhident -Roșiorii de Vede și CMI Andreea DumitrescuSlatina.

Xoxo,

Andreea Tranda

Photo credit: Shutterstock/ Arhivă personală Simona Corodescu/ Moricz Dental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *