Review | Frumusețea e putere. Dr. Raluca Harnagea, medic dermatolog, despre cum să obținem un chip perfect

Vrei să-ți păstrezi naturalețea și expresivitatea, oricâți ani ai avea? Află că nu e nevoie să apelezi la bisturiu pentru a arăta bine. Poți a avea buze cărnoase și un ten perfect hidratat și lipsit de riduri cu un minim efort. În plus, s-a dus vremea când procedurile estetice erau accesibile doar marilor vedete!

Astăzi mergem la doctor să vorbim despre  soluțiile salvatoare care pot stopa îmbătrânirea prematură a tenului și cum putem avea un aspect tineresc și fâră riduri la orice vârstă. 

Ca să aflăm secretele unui chip luminos, am stabilit o consultație la clinica R1 Aesthetic din București, acolo ne așteaptă domnișoara doctor Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică.

Dr. Raluca Harnagea / Clinica R1 Aesthetic, București

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Care sunt cele mai solicitate proceduri estetice în clinica dumneavoastră?

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Cele mai solicitate proceduri sunt netezirea ridurilor cu toxină botulinică, corecția buzelor cu acid hialuronic și lifting nechirurgical cu fire PDO.

Buzele cărnoase și perfect naturale, dorința oricărei femei. 💋💄

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Dintre cele enumerate mai sus, care dintre proceduri oferă rezultate spectaculoase?

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Lumea este foarte încântată de toate procedurile pe care le efectuăm în clinică. Totuși, cel mai spectaculos rezultat este cel obținut în urma tratamentului cu toxina botulinică. Este amuzant faptul că, de multe ori, lumea este foarte reticentă când aude cuvântul “botox”. Intră în cabinet și spun că doresc orice în afară de botox. Abia după ce le explic exact ce înseamnă, cum acționează și efectele benefice ale acestuia, sunt deschiși să încerce. Pacienții mei se întorc în clinică și pentru alte proceduri și, de fiecare dată, îmi mulțumesc pentru alegerea făcută! Bucuria lor este foarte importantă pentru mine.

Dr. Raluca Harnagea, un medic care iubește să scoată în evidență frumusețea naturală

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Care este procedura dumneavoastră preferată? 

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Tratamentul cu toxină botulinică! Sunt fan botox am mai spus-o și înainte! Deși este recomandat în mod special pentru etajul superior al feței, medicii cu experiență îl folosesc cu succes și pentru etajul inferior al feței, ba chiar și la nivelul corpului. De exemplu, pentru subțierea gambelor sau pentru conturarea mandibulară.

Face slimming, o procedură din ce în ce mai solicitată de către pacienți

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Pacienților care sunt mai sensibili, cărora le este teamă de durere ce le puteți spune? 

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Sunt foarte mulți pacienți sensibili, de obicei bărbații vin cu o oarecare teamă ( aduși de soții în cabinet), dar se relaxează rapid. Mi s-a zis foarte des că  am o “ mâna ușoară” și multă răbdare, astfel încât situația poate fi gestionată destul de simplu!

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Câți ani poate șterge de pe chip o pacientă care vă calcă pragul?

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: O pacientă care se prezintă în cabinet pentru prima dată după vârstă de 50 de ani, de exemplu, și nu are nici o procedură estetică reprezintă o oarecare provocare pentru mine. Aici însă, pentru a avea rezultate foarte bune cu proceduri minim invazive, trebuie să stabilim mai multe ședințe de tratament, totul pentru un rezultat satisfăcător. Ca să răspund la întrebarea inițială, pacienții mi-au zis că am șters și 10 ani de pe fața lor!

Dovada faptului anii pot fi șterși de pe chip fără a apela la bisturiu/ Clinica R1 Aesthetic, București

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Care sunt costurile, se poate achita în rate? 

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Costurile sunt de obicei ridicate, dar de curând am implementat în clinică și plata în rate pentru persoanele care doresc să învestească în aspectul lor fizic și care poate nu își permit, din diverse motive.

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Care sunt trendurile în materie de estetică facială în 2020? 

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Nu știu daca există neapărat un trend pentru 2020, cred că sunt aceleași din toți anii: persoanele tinere doresc, de exemplu, buze mai voluminoase, iar doamnele se prezintă pentru botox și liftingul cu fire. 

Andreea Trandafirescu, jurnalist: Mesaj pentru cititori…

Dr. Raluca Harnagea, medic specialist în dermatovenerologie și estetică: Persoanele aflate la prima injectare sau la primul tratament estetic și cărora le este teamă sau sunt speriate de un eventual aspect inestetic din cauza a ceea ce văd la televizor sau pe instagram, aș dori să le transmit să vină macar la o discuție (consultație). Procedurile efectuate în clinica mea au un final natural din punct de vedere estetic. Vă invit să vizitați pagina de 👉🏻 Instagram sau pe cea de 👉🏻 Facebook pentru a vă convinge singuri de rezultatele naturale obținute în clinica R1 Aesthetic.

Află mai multe despre medicul tău 👇🏻

C.V. de profesionist 👉🏻 Dr. Raluca Harnagea este medic specialist dermatologie cu experiență în estetică facială și laser. A absolvit Facultatea de Medicină Generală „Grigore T. Popa”  din Iași, apoi a urmat rezidențiatul în Dermatologie – Venerologie la Spitalul Universitar Elias.

Dr. Raluca Harnagea a acumulat de-a lungul anilor o experiență bogată de în ceea ce privește intervențiile minim invazive, atât la nivelul feței cât și la nivelul corpului: fillere, toxina botulinică, mezoterapie, lipoliză injectabilă, fire bioresorbabile pentru lifting față, gât, decolteu, sâni, abdomen sau fese, peelinguri chimice medii sau profunde atât pentru corectarea anumitor defecte, cât și pentru eliminarea ridurilor. 

În prezent ajută la dezvoltarea profesională a altor tineri medici prin cursuri de specialitate.