Wellness Manifesto: Mommy Tummy Tuck, chirurgia siluetei după naștere. Despre alegerile tabu ale femeii contemporane și experiența Cronos Med, cu Dr. Crenguța Coman

Zi de zi întâlnim femei care aspiră la rolul de lider din schema de management a diverselor corporații sau femei care decid să își deschidă propria afacere. Tot ele sunt cele care, după ce s-au realizat profesional, vor să își întemeieze o familie. Ai putea crede că ce e mai greu a trecut pentru ele, de fapt de aici încep noile provocări.

Photo credit: People Magazine

După o sarcină e posibil că stima de sine să fie atinsă de sentimentele negative legate de felul în care arată corpul tău post-graviditate. Practic, treci de la a fi sigură pe tine, la a evita oglinda.

Poate fi greu să te concentrezi la noul rol și la noile responsabilități dacă nu te simți tu însuți. Din păcate, societatea noastră acceptă că atare acest lucru: ai născut, nu arăți bine, e ok, mergi mai departe. Dar nu trebuie să fie așa. FEMEILE trebuie să știe că AU DE ALES.

E OK să nu uiți de tine, cea de dinainte să devii mamă!

Mereu vorbim despre mame ca despre ființele care pot avea grijă de toți cei din jur, însă uităm faptul că ȘI starea lor de bine CONTEAZĂ.

În acest context, poate ne vom schimba percepția despre operațiile estetice precum “mommy makeovers”. Pentru că femeile au dreptul să se simtă libere să exploreze orice opțiune care le va ajuta să se simtă din nou bine în propria piele. Pentru că nu e ok să uiți de tine, cea de dinainte de a fi mamă. Nu trebuie să ne rezumăm doar la roluri, suntem ființe complexe care folosesc sentimentul de wellness pe post de combustibil emoțional.

Manifest pentru starea de bine

Să fim clari, orice operație estetică vine cu un cost. Dar care este costul mulțumirii de sine? Acesta NU este un îndemn la operații estetice, este doar un reminder pentru femeile de pretutindeni: în 2020 avem la dispoziție diverse opțiuni prin care ne putem îmbunătăți viața.

Abdominoplastia, de la moft la necesitate

Ten perfect toes fill my parents heart with love that overflows.

Sarcina este o perioadă minunată din viață, mămicile povestesc mult despre părțile frumoase, însă cele mai puțin plăcute aspecte sunt de multe ori trecute sub tăcere. Atunci când dietele sau exerciţiile fizice nu sunt de folos pentru ajustarea aspectului abdomenului, soluţia este intervenţia de abdominoplastie.

Experiența personală

Băiețelul meu are acum un an și jumătate. Este cea mai mare bucurie a familiei și cea mai mare realizare din punct de vedere emoțional. Incontestabil. Chiar dacă noul rol de mamă a fost o primit cu o explozie de bucurie, nu am privit la fel corpul post-graviditate cu care m-am ales.

Totul s-a schimbat dramatic. Am luat 33 de kilograme în sarcină, dar sunt ambițioasă. Am slăbit aproape tot ce am pus. Cu o dietă destul de agresivă pe care nu o recomand.

Jumătatea lui 2020 m-a adus mai aproape de formele inițiale, dar cu o maaare burtică pe post de colac de salvare. Mușchii abdominali s-au îndepărtat unul de celălalt. Există și un motiv: copilul meu a avut la
naștere… 4 kg!
Pielea s-a întins considerabil și cu toată dieta și sala, nu avea de gând să revină. Diastaza abdominală nu se rezolva nici ea de la sine. Așa m-am orientat către abdominoplastie.

Abdominoplastie/ Tummy Tuck

Chirurgia estetică post-sarcină, subiect tabu?

Am vrut să aflu mai multe. Am căutat să citesc povestea unei alte mămici de la noi. Mi-am dorit să aflu câte ceva despre emoțiile prin care urma să trec, în zadar. Am găsit doar informațiile ‘tehnice’.

Doar bloggerița Ioana Dumitrache a avut curajul să ne spună de ce a ales să facă operația de abdominoplastie.👏🏻 În cazul ei nu a fost vorba de o sarcină, ci doar de multe kilograme pierdute care au lăsat în urmă un abdomen de care, spune ea, nu era mulțumită.

Ioana Dumitrache, blogger / 2015-2019/ Photo credit www.ioanadumitrache.ro

Revenind la mămici cu pitici care vor să fie din nou suple. Site-urile din America sunt pline de femei care au născut și au ținut să împărtășească experiența lor cu 'Tummy Tuck' drept ghid pentru alte femei care doresc să urmeze aceeași cale. M-am mulțumit cu a citi blogurile din afară și am trecut la treabă.

În căutarea medicului potrivit

Cum cea mai bună experiență este practica, am auzit că o prietenă a făcut aceeași operație la doamna doctor Crenguța Coman. Am decis să o însoțesc la un control. Și asta a fost cam tot. Am văzut-o cum arată la câteva săptămâni post-operație, iar toate fricile mele s-au risipit. Credeți-mă pe cuvânt atunci când spun că e greu să mă convingi de ceva. Până nu văd, nu cred.

Dr. Crenguța Coman, omul care schimbă vieți

După această scurtă întâlnire, am
decis că doamna doctor Crenguța Coman va fi și medicul meu! O femeie delicată, blândă, dar puternică în același timp. Îți dă încredere că totul vă fi bine.
Curiozitatea specifică meseriei de jurnalist m-a determinat, după ce am plecat din cabinet, să dau search pe Google. Nu m-am limitat la a citi articole de presă, așa i-am găsit CV-ul…

Un fel de super-woman deghizată în medic…

Dr. Crenguța Coman este absolventă a Facultății de Medicină Generală a UMF Carol Davila din București în anul 1999, devine medic rezident în chirurgie plastică în anul 2001. Este membru activ al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, al Societății Romane de Chirurgie Estetică, precum și al ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

În cei 6 ani de rezidențiat în Spitalul Clinic de Urgență Universitar și Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, a pus bazele tehnicilor de chirurgie estetică și reparatoare, atât pentru rezolvarea cazurilor de urgență, dar și pentru rezolvarea cazurilor cronice.

Din 2012 până în 2017 a lucrat în cadrul secției clinice de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Ioan”, devenind medic primar în anul 2013.

Dr. Crenguța Coman, la datorie în sala de operație / Photo credit: Cronos Med

În cei 20(!) de ani de carieră Crenguța Coman a rămas conectată la inovațiile
din domeniu prin participarea la
nenumărate congrese și workshp-uri internaționale: Brazilia, Japonia, SUA, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Rusia sau Taiwan. Setea de cunoaștere și perfecționare face din acest profesionist un super-medic cu o viziune amplă asupra diverselor probleme cu care se confruntă pacienții lui.

Cronos Med București, o clinică cu dotări ‘ca-n afară’. Ziua O(perației)

Împreuna cu doamna doctor am stabilit data intervenției chirurgicale: 27 mai 2020.

Photo credit: Cronos Med

La clinică totul a decurs minunat. Medicul anestezist, prof. dr. Florin Constandache este unul dintre cei mai buni din țară! Asistentele și infirmierele sunt, dincolo de meserie, persoane empatice, cu o atitudine caldă.

Doctorul Constantin Stan, fondatorul grupului Cronos Med, a intrat în fiecare salon pentru a saluta și a verifica dacă pacienții din clinica lui au tot ce le trebuie. Un gest frumos care reflectă profesionalism și dăruire.

Cu alte cuvinte, odată ajuns la Cronos Med, firul temerilor se rupe și poți păși cu încredere spre A NEW YOU!

Las aici poza de la controlul de o săptămână.

3 Mai 2020/ Cronos Med București/ Noi obiceiuri de salut pe vreme de pandemie, 
cot la cot cu doamna doctor Crenguța Coman

Va urma...

Indiferent ce spune prognoza meteo, zi cu soare în suflet să avem!