Interviu | La povești cu Andreea Marin: “Tot ce întreprind pe tărâmul umanitar e cu gândul la mama”

Andreea Marin are un nume cu greutate, construit cu atenție, dăruire și perseverență. E ușor să cazi în păcatul ideei că știi tot despre ea. Ei bine, ar mai fi câte ceva de adăugat. Miile de articole de presă nu au reușit să surprindă întotdeauna cu ‘suflet’ descrierea vedetei și a activităților ei. 

Andreea Marin, ambasador al
binelui

Actele de caritate, campaniile umanitare, nu sunt doar niște evenimente notate pe o agendă. Sunt gândurile și emoțiile unui om  concentrat asupra realizării unui bine care depășește zona personală.

Andreea Marin s-a dedicat misiunii de a găsi oameni speciali, care pun în practică idei îndrăznețe și le transformă în prețioase avantaje pentru o viață mai bună pentru cei din jur. Bine, dar de  ce? Pentru faimă? Nu, notorietatea are suficientă. V-am făcut puțin curioși? Răspunsul vi-l dezvăluie, cu emoție, chiar vedeta.

Andreea Trandafirescu: Munca în favoarea binelui depusă de-a lungul anilor de către dumneavoastră este extrem de cunoscută. Aș vrea să știu ce se află la baza eforturilor de a aduce bine în viețile oamenilor, ați trăit vreodată o experiență neplăcută?

Andreea Marin: Bineînțeles, o dramă din copilărie, nu doar a mea, ci a întregii mele familii, a declanșat o sensiblitate aparte în mine. În urma unui accident de mașină, mama, care avea 36 de ani, a murit în brațele mele până să ajungem la spital. Eu aveam 9 ani, sora mea doar 5.

Andreea Marin și sora ei, Cristina/ sursa foto: ApropoTV

E lesne de înțeles că au urmat ani grei, în care reconstrucția sufletului nostru nu a fost ușoară. De atunci, tot ce întreprind pe tărâmul umanitar e cu gândul la mama! Apropierea mea de copii, de mame, de vârstnici nu e întâmplătoare.

Mama Andreei, femeia de la care vedeta pare că a moștenit privirea blândă

Astăzi, Andreea Marin se alătură unui proiect desprins mai degrabă dintr-un basm: Centrul Multifuncțional Caraiman din sectorul 1 al capitalei. Un centru medical de stat, nu privat, unde totul arată de nota 10.

Așa arată centrul medical de stat Caraiman

Poate că cel mai important sprijin pe care îl oferă comunității este că serviciile medicale sunt GRATUITE, prompte, chiar dacă pacienții nu sunt asigurați sau nu au medic de familie! 

Andreea alături de câțiva dintre pacienții Centrului Multifuncțional Caraiman

Andreea Trandafirescu: Ce v-a făcut să vă implicați în acest demers?

Andreea Marin: Nevoia de servicii de calitate în sănătate e uriașă în România și știm asta. Lipsurile sunt destule, iar atunci când o inițiativa bună și eficientă vede lumina zilei într-un sistem care se mișcă greoi și devine un model demn de a fi urmat la nivel național, merită a fi scos în evidență și urmat ca model de bună practică. Mă impresionează faptul că există acum și la noi, așa cum întâlnim în străinătate, atât de necesarul spital de tip comunitar, în care cei ce plătesc taxe și impozite pot avea și un avantaj pentru sănătatea lor, în urma acestui demers repetat întreagă lor viață.

Andreea dezvăluie presei oportunitățile de care oamenii se pot bucura aici, la Centrul Multifuncțional Caraiman

Aici, locuitorii sectorului 1 au la dispoziție aproape tot ce au nevoie pentru îngrijirea sănătății lor și nu oricum, ci servicii gratuite pentru 17 specialități medicale, printre care și cardiologie, ginecologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, kinetoterapie, planning familial, ambulanță socială, centrul de zi dedicat bolnavilor de Alzheimer, pentru care familiile găsesc atât de greu un sprijin specializat.  Toate acestea sunt gratuite, e mare lucru. 

Zâmbete și sănătate, sunt mai bune decât toate!

Andreea Trandafirescu: Servicii nesperate pentru comunitate… 

Andreea Marin: Știai că la bătrânii din acest centru, cei care nu au pe nimeni să-i îngrijească sau nu sunt deplasabili, echipa medicală poate merge gratuit și acasă? Că există cineva din Centrul Multifuncțional Caraiman care îi ajută la curățenie, le face cumpărăturile, le gătește, le plătește dările la nevoie, îi plimbă, îi îngrijește, le vorbește și toate acestea fără niciun cost pentru ei?

Un loc, sute de zâmbete: Centrul Multifuncțional Caraiman

Andreea Marin este un om care privește empatic și plin de compasiune la cei suferinzi. De ce? Pentru că, la rândul ei, a trecut prin clipe dificile. Anul trecut s-a trezit în fața unei situații greu de gestionat pentru oricine: suspiciunea unui cancer.

„Mi-au scos doi pumni de celule crescute haotic pe corpul meu. 800 de grame de tumoră”

Andreea Trandafirescu: Recent ați trecut printr-o operație… Cum poate fi descris cumulul de emoții pe care l-ați trăit în clipele de așteptare a rezultatului biopsiei, care este impactul unui astfel de eveniment asupra celor dragi și de ce este importantă implicarea în campanii precum “Ajută-ne să ajutăm”?

Andreea Marin: Eu sunt un om destul de puternic și care nu intră ușor în panică, dar așteptarea rezultatului unei biopsii, oricât de stăpân pe tine ai fi, nu e deloc ușoară. Fiecare zi de așteptare e ca picătură chinezească și asta se întâmplă chiar dacă te simți bine fizic și nu ai motive evidente de îngrijorare. Dar totul e bine, când se termină cu bine. 

Dr. Dragoș Zamfirescu, Clinca Zetta

Medicul care m-a operat, doctorul Dragoș Zamfirescu de la Clinica Zetta, a fost ca un balsam pentru trupul, dar și pentru sufletul meu. M-a vindecat fizic, iar prin răbdarea și dăruirea lui față de orice pacient, aduce alinare oricărui om care se află în grijă lui.

După ploaie, soare

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu, un cuplu discret / foto credit: Viva!

Andreea Trandafirescu: În contextul în care ziarele vorbesc despre noua relație și o posibilă căsătorie, cum ați descrie din punct de vedere sentimental această perioadă a vieții și ce gânduri proiectați pentru viitorul apropiat?

Andreea Marin: Este o perioadă de echilibru, alături de un om frumos și bun, împreună cu care construiesc cu speranță  și dragoste. 

Andreea Trandafirescu: Mereu ați suprins prin forță și delicatețe. Aveți un mesaj motivațional pentru femeile care vă admiră?

Andreea Marin: Da, chiar aș vrea să le transmit faptul că lucrul cel mai important pentru ele, dincolo de sănătate, este să se respecte pe ele însele și să nu accepte mai puțin decât merită în viață.

Puteți fi la curent cu activitățile Andreei Marin aici, pe pagina de Facebook ➡️ https://m.facebook.com/AndreeaMarinOfficial/ sau pe cea de Instagram ➡️ https://instagram.com/andreeamarinromania?igshid=6a4q1ia55ow5 .

Să ne auzim de bine!
Andreea Trandafirescu

Sursa foto: arhivă personală Andreea Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *