Interviu | Adela Chrică, dincolo de prejudecăți: “Canabisul medicinal este leacul pentru boli și sindromuri pentru care medicina modernă nu are tratament”

Faceți cunoștință cu Davis. Băiețelul cu ochi ca cerul s-a născut cu o formă de epilepsie foarte rară și incurabilă, sindromul Dravet. Crizele pot dura și câteva ore, șansele de supraviețuire sunt drastic mai mici decât la epilepsia obișnuită, iar urmările pot fi devastatoare: afecțiuni neurologice masive.

Davis impreuna cu mama lui, Adela

După ani de căutări disperate a unei "rețete" care să îi pună fiul pe picioare, Adela Chirică găsit soluția aproape miraculoasă care i-a redat speranța: canabisul medicinal. Acum, ea susține activitatea medicilor care vor să trateze și alți bolnavi cu marijuana medicinală.

Andreea Tranda: De ce tratamentul cu canabis?

Adela Chirică, Președintele Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare: România are nevoie de acești medici și de acest tratament. Și bolnavii din această țară au dreptul la viață, la o altă calitate a vieții, mult mai bună decât cea pe care o au cu tratamentele  tradiționale. Fiul meu este pe tratament cu canabis de 6 luni și îi merge mai bine decât speram.

Prima clinică din România specializată în terapii alternative, folosind extractul de canabis, se va deschide în această toamnă, în București.

Clinica Eden Medical, București

Doctorul Silviu Brill, directorul spitalului Pain Medicine Institute din Tel Aviv, s-a alăturat echipei de aici pentru un schimb de informații , ținând cont de vasta experiență pe care acesta o are în tratarea bolnavilor cu extract de cannabis

Andreea Tranda: De ce canabis, domnule doctor?

Dr. Silviu Brill: De ce nu? În primul rând pentru că este încă o modalitate de tratament, cu mari promisiuni. Eu când dau un tratament îl dau și bolnavului, nu doar bolii. Asta înseamnă că am în vedere toate criteriile, inclusiv vârsta fiecărui pacient.

Dr. Silviu Brill, directorul spitalului Pain Medicine Institute din Tel Aviv

Andreea Tranda: Ce transmiteți viitorilor pacienți ai clinicii Eden Medical?

Dr. Silviu Brill: Multă speranța. Și încredere!

Davis alături de Dr. Brill

Costin Militaru este medic specializat în tratamente cu iarbă la Medicinal Canabis Institute din Denver, Colorado, și vrea să deschidă prima linie românească de producție de tincturi de canabis cu concentrație ridicată de THC, necesară în tratamentul bolnavilor de cancer.

Dr. Costin Militaru

Dr. Costin Militaru: Am decis să înființăm această clinică pentru că, de peste 3 ani, asta îmi cer toți pacienții. Eu am făcut niște studii în America pe canabis clinic și am vrut să introduc ca terapie adjuvantă la pacienții cu cancer. Cu peste 10 ani de experiență, echipa noastră de profesioniști este aici pentru a vă ghida în procesul de accedere în programul de terapie alternativă și de administrare al extractelor de canabis.

Mai multe informații despre activitatea clinicii Eden Medical puteți găsi pe pagină de facebook: https://www.facebook.com/Eden-Medical-2854965414518667/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *