Știri | Cel mai mare diamant din România este acum de vânzare. Află unde are loc licitația!

Briliantul de 8,59 carate are o valore cuprinsă între 45.000 și 65.000 de euro și va fi scos la licitație mâine! Odată cu prețiosul diamant, alte 200 de bijuterii de colecție, ce depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro, vor fi și ele scoase la licitație.

De departe, cea mai valoroasă piesă, estimată de specialiști la o valoare 100.000 și 150.000 de euro, este un set aristocratic. Creația este realizată de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres. Setul este compus din colier și cercei decorați cu 115 diamante, în total peste 27 de carate. 

Tot celebrul designer Pheres semnează și un elegant colier din aur alb, pavat cu 204 briliante, de 8,8 carate. Bijuteria a fost purtată recent de artista britanică Rita Ora și este estimat la o valoare de 9.000-14.000 de euro. 

Toate aceste bijuterii importante pot fi vizionate în expoziția deschisă la Palatul Cesianu-Racoviță. Având în vedere valoarea lor, bijuteriile sunt sub evidența unei paze stricte la sediul Artmark. 

Casa Artmark oferă și posibilitatea probării acestora, în baza unei rezervări prealabile. Raportat la valoarea elitistă a acestor bijuterii importante casa de licitație a anunțat că oferă posibilitatea doamnelor ce vor participa a licitație să achiziționeze aceste comori și cu plata în rate, pe o perioadă de cel mult 12 luni.