Știri | Mâine mergem la Buzău! Cum? Cu ROventura, de la ora 15.00, la Kanal D!

„ROventura” ajunge, sâmbăta aceasta, în lăcașurile din Subcarpații de Curbură ai României. George Mihai și Andreea Stravoiu, gazdele „ROventura”, își încep periplul prin ținuturile buzoiene, din satul Pârscov, și continuă până în Muscel.

Echipa ROventura descoperă minunile ascunse ale Muscelului buzoian pe măsură ce înaintează prin codri desi, traversează râuri de munte și dau piept cu pantele abrupte!

Tărâm de legendă, ținutul Buzăului adună la un loc toată frumusețea naturii, dar și întreagă bogăție a Pământului.

Mâncarea sănătoasă, cu gust, poate fi rețeta tinereții fără bătrânețe, aici.

Locul are și o generoasă zestre culinară, dar și oameni deosebiți!

Adelina Ilie (stânga), bucătăreasa la Ferma Dacilor din Tohani, alături de prezentatorii ROventura

Dincolo de locurile magice pe care le vom vizită, vom învăța câteva rețete din bunătățile locale: ciorbă de lubene cu lapte, păsat cu lapte, turte pe plită.

Mâncarea se-mparte în farfurii, se-nghesuie pe masa și gata… e bătaie pe linguri!
George, Andreea, împreună cu Oana Paraipan (centru) -ghid in cadrul Centrului Cultural Alexandru Marghiloman

Realizarea păsatului, care se va face la o moară de piatră, veche de peste o sută de ani, urmată de o călătorie pe urmele lui Alexandru Marghiloman (n.r. -om de stat conservator român, prim-ministru al României în anul 1918), de la conacul sau din Buzău, până la Sărata Monteoru, la Casă cu Tei, vor oferi privitorilor clipe de neuitat.

Prezentatorii emisiunii împreună cu Marin Lupu – producator de vinuri din Breaza de Buzău. Curioși să aflați mai multe? ➡️ https://www.facebook.com/Via-din-Dealul-Cel-Mare-484303981951998/

Zona Breaza – Pietroasele, un popas pentru degustare de vinuri, din Dealu Mare, și vizitarea Taberei de Sculptură în Piatră, de la Naeni, sunt alte locuri fascinante pe care ni le oferă ediția de sâmbăta aceasta.

Aurel Lupu (stânga), producator de vinuri și ghid local din Breaza

Nu ratați o incursiune unică, prin ținuturile buzoiene, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o nouă ediție “ROventura”!

Urmăriți aventurile lui George Mihai aici ➡️ https://www.facebook.com/ROventuraKanalD/

Gânduri bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *