Știri | Marșul mașinilor ECO

Sportivii-vedetă ai României preferă mașinile electrice!

Tenismena Mihaela Buzărnescu și luptătorul K1 Benny Adegbuyi renunță pentru o zi la antrenamente și urcă la volanul unor super mașini ECO!

Totul pentru a promova importanța unui transport ‘curat’ și prietenos cu mediul! Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 iulie 2019, în Capitală. Aceasta este cea de a 2-a ediție a Marșului mașinilor eco-friendy (electrice și hybrid), căruia i se adaugă de anul acesta și Marșul bicicletelor “WE BIKE ROMANIA”. Startul se va da în parcarea Bibliotecii Naționale a României, de la ora 10.00.

Cele două acțiuni care fac parte din Campania SMARTiCITY vin în întâmpinarea celor care își doresc să își achiziționeze o astfel de mașină, însă sunt îngrijorați din pricina infrastructurii menite să permită încărcarea electrică a autovehiculelor.

Unul dintre partenerii Marșului, ENEL X are deja planuri ambițioase în acest sens: “Prin proiectele noastre de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică, ne dorim să oferim posesorilor și flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată țara, de la nord la sud și de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare”, a declarat Marius Chiriac, director ENEL X.

La eveniment vor mai participa și campionii României la ski alpin, Ania Caill și Ionel Valeriu Achiriloaie, precum și Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al momentului din România. Întâlnirea va reuni atât personalități din lumea politică, artistică, ONG-uri de mediu și mobilitate, miniștri, reprezentanți ai conducerii unor companii private din domeniul bancar și IT, dar și reprezentanți ai unor ambasade.

Traseul mașinilor va fi: Biblioteca Națională – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Piața Universității -Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf și retur Bulevardul Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei- Bulevardul Națiunilor Unite – Piața Constituției – Bulevardul Unirii -Biblioteca Națională.

Ne vedem acolo!

Xoxo,

Andreea Tranda

Photocredit: GSP.ro Click.ro Național.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *