Știri | Vinurile baronului Philippe de Rothschild, vândute în România

Baronul Philippe de Rothschild este unul dintre membrii dinastiei bancare Rothschild. Viața acestuia pare desprinsă din filmele hollywoodiene: a fost pilot de curse, scenarist şi dramaturg, producător de film, poet şi unul dintre cei mai de succes producători de vin din lume. A fost arestat în Algeria, averea i-a cost confiscată, dar a luat-o de la capăt şi a trăit din pasiunea pentru vinuri până la moarte!

SPAIN – JULY 01: The Baron Philippe De Rothschild At The Wheel Of His Car During The Spanish Grand Prix In July 1929. (Photo by Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images)

Acum, o colecție de vinuri create de legendarul vinificator, obținute în regiunea Bordeaux, își găsește locul în prima licitație profesionistă de vinuri din România! Prețul de pornire eate de doar 50 de euro! 

Etichetele vinului Mouton Cadet, creat de baron, au fost realizate de pictori celebri – Dali, Picasso sau Braque.

Licitația-eveniment este alcătuită din 5000 de sticle de vinuri de colecție! Vinuri rare, adunate în loturi ce depășesc 250 de sticle, au prețul de pornire de 10-30% din prețul pieței de vinuri românești și internaționale. Cu prețuri mai mici decât în magazin, vinurile provin din renumitele regiuni viticole ale Franței, Spaniei, Italiei, Africii, Australiei și chiar Americii, dar nu lipsesc nici cele din tradiționalele zone românești.

Valoarea și cantitatea loturilor, proveniența – din pivnițele private ale marilor colecționari, prețurile de pornire mai mici decât în magazine, precum și potențialul de învechire al multor vinuri importante din licitație, sunt aspecte ce fac din Licitația de Vinuri o ocazie ideală pentru sărbători de poveste, dar și un nou canal de aprovizionare cu vin la prețuri imbatabil de mici.

Licitația de Crăciun are loc marți, 10 Decembrie 2019, ora 11. Locația este una selectă: Palatul Cesianu-Racoviță, Artmark.

Photo credit: Getty Images/ Artmark

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *