Prima ședință la psiholog, specialistul în descurcat gânduri și emoții

În România stigmatul asociat mersului la psiholog pare să dispară, iar mentalitatea legată de consiliere și terapie să se schimbă treptat, în bine. Oamenii înțeleg că pot discuta cu specialistul fără a avea neapărat o “problemă”. A merge la psiholog nu mai este de mult un act de curaj, ci indicatorul unei inteligențe emoționale ridicate. Chiar și persoanele cele mai puternice, mai sigure pe sine sau sănătoase pot avea uneori nevoie de sprijin. Mai ales în era internetului când ședința este la un click distanță și poate fi efectuată din intimitatea propriei case.

Ai grijă de tine!

Este important să aveți grijă de sănătatea mintală și de bunăstarea personală, la fel ca de sănătatea fizică. Mersul la specialist este o decizie personală și demnă de apreciat, care poate aduce beneficii semnificative sănătății și calității vieții.

Psihologul îți poate fi alături când vrei să crești și să te dezvolți, când ai probleme în relația de cuplu ori în familie, când te simți copleșit de responsabilitățile cotidiene sau când dispoziția neplăcută insistă să stea “pe capul” tău. Suntem oameni, avem dreptul să nu trecem singuri prin greutăți.

La Cabinetul Individual de Psihologie Trandafirescu Elena-Andreea poți primi suport pentru a face o schimbare pozitivă în viața ta cu ajutorul evaluării psihologice clinice și prin intervenţie psihologică clinică primară. Scopul meu, în calitate de psiholog, este să promovez optimizarea sănătăţii şi dezvoltării umane și să ajut oamenii să se echipeze cu instrumente care să le permită să facă față dificultăților pe care să le transforme, mai apoi, într-un vehicul pentru bucurie, bunătate și abundență.

Cum decurge prima sesiune?

Prima sesiune poate fi în cabinet sau online. Dacă întâlnirea se desfășoară prin intermediul unui video-call (Skype/Zoom) aceasta nu va fi prea diferită de o sesiune în persoană.

În cele 50 de minute vom discuta despre situația cu care te confrunți, ce te deranjează și ce așteptări ai de la consiliere. Este important să te simți în siguranță și să fii sincer. În funcție de informațiile oferite, sesiunea va continua într-o direcție sau alta. Uneori, subiectul este clar de la început și se dezvoltă cursiv în prima oră, în timp ce alteori subiectul care îți dă bătăi de cap este mai greu de identificat din prima și vom lucra împreună până când îl vom scoate la iveală din muntele de gânduri și emoții.

Urmează să stabilim împreună ce vom lucra, cât de des și pentru cât timp. Dacă nu simțiți o conexiune cu psihologul, alt coleg vă va fi recomandat. Este important să găsiți pe cineva cu care să colaborați în mod confortabil.