Real life | ATENȚIE, NU CĂLCAȚI PE COPII! Zeci de minori desculți și înfometați, scoși la cerșit de părinți, OBLIGAȚI să stea cu mâna întinsă până când cad extenuați pe ciment! Totul se întâmplă sub nasul autorităților!

Frânți de oboseală, cu haine zdrențuite, zac întinși pe caldarâm. Așa arată ‘rețeaua copilăriei furate’, copiii care sunt obligați să facă bani pentru oamenii care le-au dat viață. 

Weekend-ul trecut, Ionela, o turistă aflată în Costinești, a scos la iveală întreaga dramă a micuților. Tânăra a renunțat la plăcerile concediului și a urmărit, preț de câteva zile, ‘plasarea’ copiilor în puncte cheie de cerșit. 

Era în zona discotecii Tineretului când primul băiat i-a atras atenția. Zace așezat pe cartoane, cu un pahar de plastic în care strânge bani de la trecători. Nu are mai mult de 7 ani.

COPIII, PLASAȚI STRATEGIC PENTRU A ACOPERI ‘HARTA TURIȘTILOR MILOȘI’

Pe aceeași stradă, a observat încă doi copii, tot băieți. Unul de aproximativ 6 ani și altul cu vârstă cuprinsă între 10 și 12 ani, ambii cu pui de căței în brațe, cu pahare de plastic lângă ei. Erau ‘plasați’ aproape de colțul cu Aleea Litoral, tot pe cutii de carton, la distanță de maxim 10 metri unul de celălalt. 

Aproape de Max Beach a dat peste ofetiță de 8-10 ani cu un cățel lângă ea. Copila dormea direct pe caldarâm, acoperită cu o pătură ponosită.

Ziua următoare, în zona gării din Costinești, pe strada Tineretului, în zona Hotelului Ștefania și vis-a-vis de acesta,  a mai văzut 3 copii, 2 băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, tot cu căței în brațe, cerșind bani de la trecători. 

CĂ SĂ SCOATĂ BANI DIN BUZUNARUL TRECĂTORILOR, CAPII REȚELEI I-AU PUS SĂ ȚINĂ IN BRAȚE JUCĂRII SAU CĂȚEI

A treia zi de investigație i-a scos în cale, pe Aleea Litoral, în fața covrigariei aflate colț cu stradă Tineretului, un alt copil. Nu avea mai mult de 8 ani, era desculț, murdar și dormea cu capul „la vale”, tot pe un carton, lângă bordură. Lângă, o altă fetiță care strângea în brațe jucării primite de la trecători. 

Tânăra a numărat în acest timp nu mai puțin de 14 copii cu vârste între 6 și 12 ani, preponderent fetițe.

MÂNA ÎNTINSĂ CARE NU SPUNE O POVESTE, NU PRIMEȘTE DE MÂNCARE

Ionela a stat de vorbă cu câțiva, iar ‘povestea’ lor este identică. Toți au susținut că au venit cu sora lor și că nu știu unde se află aceasta, că ar fi din Mangalia și că o așteaptă să vină pentru a pleca cu trenul acasă. 

Îndemnați să meargă la Poliție, copii au spus că se tem. Păreau că au învățat ‘lecția’ de acasă.

LOCUL UNDE SE „COLECTEAZĂ”

Micii cerșetori au așteptat că femeia să plece. Apoi au numărat banii și s-au dus în parcarea hotelului Victoria, pe zona spațiului verde. 

Ionela i-a urmărit și a văzut acolo că micuții erau așteptați de doi adulți și alți minori. Au lăsat banii adunați și s-au întors imediat în zona locurilor din care plecaseră, cu paharele goale.

Tânăra a făcut plângere la Poliție și așteaptă că autoritățile să facă ceva. La fel, probabil, și restul țării!

Faceți cunoștință cu Ionela, https://www.facebook.com/pishty.bace

Materiale VIDEO pe https://www.facebook.com/AERadu/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *