Weekendul acesta am dat o fugă pe litoral. O escapadă care ne prinde extrem de bine pe această vreme mega-caniculară. Pe drum, spre ieșirea din București, mi-am amintit ce ne-a recomandat o bună prietenă.
“Nu plecați din capitală fără să luați cu voi o prăjitură de la Cofetăria Andreea”! În cazul meu, zis și făcut: oprim chiar acum!
Cofetăria Andreea se află la Ozana, spre ieșire care dă în autostrada A2, pe parte cu Ikea. Nu a fost greu sa o reperăm, mai ales pentru că are un logo draguț.
Am intrat și am cercetat cu rigoarea unui academician vitrinele pline de prăjituri. Doamna de la tejghea a surâs când ne-a văzut atât de nehotărâți în fața zecilor de sortimente dulci și ne-a dezvăluit din secretele rețetelor prăjiturești: creme de vanilie, ciocolată, blat pufos și însiropat, mure, afine, căpșuni, cafea sau ness. Un sfert de ceas și noi tot cu ochii pe vitrine…
Ce mai tura-vura, gata cu vorba! Am luat marea decizie: mâncăm aici un tiramisu clasic si o înghețată artizanală. Tiramisu este atââât de apetisant încât îl savurezi din priviri: este servit într-un pahar ce lasa la vedere perdeaua de cacao peste care vine o mare căpșună yam-yam și un strop de frișcă. Un deliciu varatic!

Pentru drumul spre mare, pentru o pauză dulce, am luat la pachet și alte bunătăți iscute de cofetar. Dacă vă face și vouă cu ochiul, puteți vizita site-ul lor www.cofetariaandreea.ro.
Voi, dragilor ce ne recomandați? Ce vă încântă papilele gustative?
Xoxo,
Andreea
Leave A Reply