1.Potrivit psihologilor, doi oameni de sex opus nu pot fi doar prieteni.
2.Indrăgostirea are aceleași efecte în creier ca și cocaina. Actul îndrăgostirii produce mai multe reacții chimice care stimulează 12 zone ale creierului.
3.Actul îndrăgostirii are un efect calmant asupra corpului și minții umane.
4.Se pare că durează maxim 4 minute să te decizi dacă îți place sau nu o persoană.
5.Un puternic simț al umorului este asociat cu inteligența și onestitatea. Acesta este motivul pentru care femeile se lasă mai ușor cucerite de bărbații care reușesc să le facă să râdă.
6.Dacă ții strâns de mână o persoană pe care o iubești, acest lucru poate ajuta la atenuarea durerii fizice, precum și la diminuarea stresului sau anxietății.
7.Oamenii au tendința să aibă gânduri de despărțire după primele 3-5 luni de relație.
8.Bărbații care au voci mai profunde sunt mai susceptibili să fie atractivi pentru femei decât bărbații care au voci superioare, grave.
9.Vrei să faci o impresie bună? Ai grijă ce faci în primele 4 minute. Atracția, captarea și păstrarea atenției cuiva are mai mult de-a face cu limbajul corpului, tonul și viteza vocii decât cu cuvintele pe care le rostești.
10.Când doi oameni care se iubesc se uită unul în ochii celuilalt, după trei minute de contact vizual ritmul bătăilor inimilor lor se sincronizează.
11.Indivizii cu un nivel apropiat de atractivitate au mai multe șanse să rămână împreună decât cuplurile unde diferențele de înfățisare sunt mari.
12.Senzația de “inimă frântă” este reală. Cercetările au arătat că evementele intense, traumatice, cum ar fi despărțirile, divorțul, distanța fizică se pot simți ca o durere fizică reală în inimă. Acesta fapt este cunoscut sub numele de sindromul inimii frânte. Sindromul se declanșează atunci când emoțiile puternice provoacă disconfort la nivelul creierului, cauzând reacții ca dureri de piept și dificultăți de respirație. Acest șucru tinde să afecteze mai mult femeile decât bărbații.
13.Cercetările au arătat că persoanele care se află într-un stadiu incipient al iubirii au un nivel mai scăzut de serotonină, hormon asociat cu fericirea și bunăstarea, și nivel mai ridicat de cortisol, care este asociat cu stresul. Aceste niveluri sunt foarte asemănătoare cu cele ale persoanelor care suferă de tulburare obsesiv-convulsivă.
14.Când vine vorba de relații pe termen lung, oamenii preferă mai degrabă un chip frumos decât un corp frumos. Atunci când oamenii sunt în căutarea unei aventuri, sunt mult mai atenți la corp și nu la chip.
15.Simplul act de exprimare a recunoștinței față de o persoană iubită crește nivelul de fericire interioară în ambele sensuri.
16.Fluturii în stomac sunt reali. Senzația se află în strânsă legătură cu adrenalin pe care o secretă creierul în timpul îndrăgostirii. Adrenalina este stâns legată și de răspunsul organismului -luptă sau fugi- resimțit în timpul unui posibil pericol.
17.Ai grijă în ochii cui te uiți pentru că ai putea să te îndrăgostești. Se pare că un contact vizual mai lung cu o persoană poate declanșa rapid actul îndrăgostirii.
18.Există un timp potrivit pentru dragoste. Indivizii relaxați, care caută aventuri, cărora le place să călătorească și au spirit liber au șanse mai mari să întâlnească dragostea decât cei care o caută insistent.
Zi frumoasă tuturor!🤍
Photo credit to the owners/Pinterest