Real life | i-a murit fetița după ce medicii ar fi greșit de trei ori diagnosticul: “Mi-au dat un pahar cu apă și trei pastile. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!

“Cadrele medicale au decis soarta copilului meu, nu Dumnezeu!”

Neluța Stan, o româncă stabilită în Leicester, Anglia, consideră că personalul medical de la spitalul local ar fi eșuat în actul medical, fapt care ar fi dus la moartea fiicei sale, Kerryanne Cotto Centeno, în vârstă de 7 ani. 

Neluța Stan: “Într-una din zile, după ce au operat-o pe fetiță, M-AM PUS ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA UNUI DOCTOR și l-am implorat să mă ajute, să îmi salveze copilul! La care răspunsul medicului a fost: sună-l și pe tatăl copilului și spune-i să nu mă mai streseze!”

Totul a început pe 10 decembrie 2019, în ziua în care mama își duce fiica la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Leicester. Potrivit acesteia, micuța are febră, greață și vărsături, dureri de cap severe, somnolență. Ba mai mult, mama spune că fiica ei e într-o stare letargică.

În ciuda stării copilei, personalul medical a diagnosticat-o cu o banală gastroenterită. Neluța Stan îi acuză pe medici că ar fi putut face mai mult pentru a îi salva fata și spune că testele menite să stabilească starea de sănătate a acesteia sunt insuficiente: medicii i-au luat temperatura, i-au verificat tensiunea arterială și au cerut un examen de urină. Concluzia? Mama ar fi fost sfătuită verbal să meargă acasă și să își trateze fiica cu paracetamol.

Pe 12 decembrie 2019, starea lui Kerryanne se agravează. Românca își duce fiica, din nou, la aceeași unitate medicală. Fata prezintă aceleași simptome și, în plus, acuză o sensibilitate ridicată la lumină și zgomot, spune mama.

Neluța Stan: “M-am dus de atâtea ori (n.r. la spital) și medicii de aici caută pe GOOGLE efectele pastilelor. Cadrele medicale de aici sunt ZERO, păcat de aparatura pe care o au!”

Copila e examinată și tratată în același mod ca și în timpul vizitei anterioare. Medicii par a ignora toate simptomele observate de mamă. Ba mai mult, i-ar fi spus că este doar de un virus și că va trece cu ibuprofen / calpol.

Neluța Stan: “În douăzeci și ceva de zile să nu mai ai lângă tine un copil care nu a mai fost niciodată bolnav, e DEVASTATOR!”

Cinci zile mai târziu, pe 17 decembrie 2019, Neluța vine, din nou, cu fata la unitatea primiri urgențe. De data aceasta copila se simte mult mai rău decât precedentele dăți și este ținută sub observație peste noapte. Îi sunt efectuate aceleași teste. Mama insistă să i se facă și unele analize de sânge. Nimeni nu o bagă în seamă, spune aceasta. A doua zi, dimineața, Kerryanne e externată din spital cu același diagnostic: gastroenterită.

Trei zile mai târziu, pe 20 decembrie 2019, Kerryanne își pierde cunoștința, iar mama solicită ambulanța. Aceasta ajunge în 3 – 4 ore, mărturisește femeia.

Ultimele clipe ale unui copil alături de mamă. O despărțire brutală, cauzată de nepăsarea semenilor?

Copilul e dus la spital. Aici, medicii ajung la concluzia că Kerryanne are presiune intracraniană și îi spun mamei că trebuie să se consulte cu colegii lor din Birmingham. Fata este ținută în unitatea de terapie intensivă până în seara zilei de 23 decembrie, când este intubată și mama află că jumătate din creierul fiicei sale este mort. Copila este trimisă cu ambulanța la Nottingham. Ajunsă aici medicii află că fetița are meningită! Mama nu ar fi avut voie să fie lângă ea. 

Radu Dăscălescu, omul care nu a lăsat ca povestea Neluței să treacă neobservată, un sprijin pentru comunitatea românilor din Leicester

Radu Dăscălescu, reprezentant comunitatea românilor din Leicester, Anglia: “Nottingham se află la o oră distanță de Leicester. Mămica a fost, practic, lăsată ‘în aer’… Abia a găsit o mașină cu care a ajuns acasă pentru a lua schimburi pentru copil. La spitalul din Nottingham a ajuns pe la 5 dimineața. Aici, după mai multe teste, medicii au decis intervenția chirurgicală în partea dreaptă a creierului, aceasta fiind zona afectată. La câteva zile diferență i s-a spus mamei faptul că și partea stângă a creierului fetiței a fost afectat și mai e nevoie de încă o intervenție…”

Copila este operată de două ori: pe 24 decembrie 2019 și pe 2 ianuarie 2020, fără rezultat… Mama e sfătuită să-l cheme pe tatăl fiicei sale, aflat în SUA, pentru a-l informa faptul că echipa medicală are în vedere să deconecteze copilul de la aparate. În opinia lor, Kerryanne e literalmente moartă.

Medicii insistă ca mama să-și dea consimțământul pentru ca fiica ei, Kerryanne, să fie deconectată de la aparate și îi explică faptul că, dacă nu e de acord, o pot face fără consimțământul ei, întrucât legea britanică permite această procedură, povestește românca.

Pe 7 ianuarie 2020, Kerryanne e deconectată de la aparatele care o țin în viață, fără acordul părinților ei. Kerryanne e declarată moartă.

Neluța Stan: “S-a terminat lumea când am aflat că fata mea e trimisă la morgă și eu acasă! S-a prăbușit lumea. Nu mai există nimic în jurul meu. Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”

Neluței nu i s-ar fi dat niciun document oficial, medicii menționând că va primi acte imediat ce va fi terminată ancheta în urma decesului. Pe parcursul acestui eveniment devastator, mămica nu a primit niciun sprijin emoțional sau consiliere. A părăsit spitalul fără copilul ei, fără niciun document oficial, într-o stare teribilă. 

Neluța Stan: “Nu știu la ce ușă să bat și el cine să întreb unde este trupul neînsuflețit al copilului meu!”

Din 7 ianuarie 2020 și până în prezent mama a încercat, fără succes, să recupereze corpul copilului și toate fișele medicale care ar putea dovedi ignoranța medicală și practicile incorecte. Singurul răspuns pe care l-a obținut din partea autorităților este faptul că trupul neînsuflețit al fetiței ei nu mai este în spitalul din Nottingham, unde s-a înregistrat decesul. În ce lume trăim?

Mama este neputincioasă, sfărâmată emoțional și spune că ea caută adevărul. Vrea ca cei care i-au omorât copilul să plătească pentru superficialitatea cu care i-au pus diagnosticul micuței, pentru ignoranța și practicile lor incorecte. Moartea acestui copil putea fi prevenită?

Micuța Kerryanne (7 ani) alături de mama ei, zâmbind fericită.

Neluța Stan: “Vreau să se găsească adevăratul vinovat. Vreau ca alți copii, chiar dacă fetița mea nu mai e, să nu treacă prin ce a trecut ea și nici un părinte să simtă atâta durere cât simt eu!”

Cine dorește să doneze pentru ca această mamă să poată plăti un avocat care să facă lumină în acest caz este rugat să dea click pe acest link și să pună umărul la rezolvarea acestui caz. ⤵️
https://www.facebook.com/donate/861314474302823/?fundraiser_source=external_url .

Răspunsul spitalului din Leicester referitor la cazul micuței Kerryanne

În urmă cu puțin timp am primit un e-mail din partea directorului de comunicare al Spitalelor din Leicester, Emma Casteleijn. Acesta a transmis mesajul directorul medical referitor la acest caz:

Andrew Furlong, director medical pentru Spitalele Leicester, a declarat: „Pierderea unui copil în orice circumstanțe este devastatoare și prezentăm condoleanțele noastre sincere familiei lui Kerryanne. Ne pare rău să aflăm că au întrebări și îngrijorări cu privire la îngrijirea ei. Vom veni către părinții micuței Kerryanne pentru a stabili o întâlnire și pentru le oferi lămuririle de care au nevoie. Îngrijirile și moartea ulterioară a lui Kerryanne vor fi examinate, cazul a fost trimis legistului. „

Vezi aici textul original ⤵️

“Dear Andreea,

Thank you for your email. Please see below the statement from Leicester’s Hospitals in relation to this case:

Andrew Furlong, Medical Director for Leicester’s Hospitals said: “The loss of a child under any circumstances is devastating and we offer our sincere condolences to Kerryanne’s family.  We are sorry to learn that they have questions and concerns about her care. We will be reaching out to Kerryanne’s parents to offer a meeting and to provide any assistance they may need. Kerryanne’s care and subsequent death will be reviewed and the matter has been referred to the Coroner.” 

We are not in a position to comment further at this time.

Kind regards,

Emma

Emma Casteleijn

Deputy Director of Communications & Engagement

University Hospitals of Leicester NHS Trust”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *